יום חמישי, 31 בדצמבר 2009

תפוחי אדמה בתנור, הכי טעים שאפשר

המתכון הזה הוא פרי מחקר מעמיק בן כמה חודשים בנסיונות להכין קוביות תפוחי אדמה בתנור בצורה הטובה ביותר:

תפו"א בתנור


5 תפו"א בינוניים-גדולים
1 בצל בינוני
רבע כוס שמן (עדיף שמן זית)
פלפל שחור טחון
מלח

מקלפים את התפו"א, חותכים לקוביות (3-4 ס"מ), שוטפים היטב במים (זה מסיר את העמילן) ומייבשים עם מגבת.
מקלפים הבצל, חותכים לשניים
כל השאר - מערבבים בקערה קטנה.

מפזרים את התפו"א והבצל בתבנית גדולה ככל שניתן, מושחים בתערובת, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

** אחרי חצי שעה בתנור:

1 גמבה אדומה
2 עגבניות קטנות

הרבה שיני שום בינוניות כתושות (משהו כמו 5-7)

מנקים את הגמבה מזרעים וקרום לבן, קורעים לחתיכות קטנות (2-1 ס"מ)
את העגבניות חותכים לשתיים.
את השום קוצצים דק-דק או שמועכים.

מוציאים את התבנית מהתנור, מערבבים בכף עץ בתנועות של גירוד התחתית והפרדת התפו"א ממנה, בלי למעוך אותם (מעין גירוד "ממך והלאה").
מוסיפים את הגמבה, העגבניות והשום. מוסיפים עוד שמן אם צריך, ומערבבים.

מחזירים לתנור ודואגים לערבב באותו אופן כל עשר דקות, שלא יידבקו התפו"א לתחתית ושכל הצדדים שלהם יזהיבו באותה מידה.

** אחרי עוד חצי שעה עד 45 דקות, כשמזלג חודר בקלות לתפו"א הרכים

זר קטן של פטרוזיליה קצוץ דק-דק
(אפשר גם עלים מכמה ענפי טימין, רוזמרין, או כל עשב תיבול אחר)

מוציאים את התבנית ומכבים את התנור.
מפזרים את הפטרוזיליה ומערבבים כשהכל עוד חם.


תגובה 1:

חיה אמר/ה...

נראה ונקרא טעים מאד.

הערה שלי- לאפיה בתנור אני אישית ממליצה על תפו"א מזן "דזירה", זה עם הקליפה האדומה. מנסיון, הם הטובים והמתאימים ביותר לאפיה בתנור, עם רוטב או בלעדיו.

אני מתכוונת לנסות את המתכון שלך.
את המתכון שלך.

תודה, חיה.