יום ראשון, 27 בדצמבר 2009

צ'ילי קון קרנה

טוב, אז יש לי כל מיני מתכונים ששלחתי פה ושם למי שביקש ממני, הרוב בישול די ביתי ונחמד, אני אעלה אותם מדי פעם...

את המתכון לצ'ילי קון קרנה הכנתי ביום שישי - אחרי שהייתי חולה רביעי-חמישי הכנתי לעצמי מרק עוף, ובשישי נשאר חלק מהמרק, עם העוף, והיו לי גם שעועית וחומוס מושרים מהלילה ובשר כתף (כי רציתי להכין צ'ולנט והתחרטתי, ואשתי, שעשתה קניות כי הייתי חולה, הביאה בטעות כתף מהסופר) אז החלטתי ללכת על צ'ילי ואלתרתי את המתכון הזה. יצא מתכון קצת מורכב, בגלל המרק וכל זה, אני משער שזה יצא לא פחות טוב עם ציר בקר, או בלי ציר בכלל - רק העגבניות, ירקות השורש והקטניות.

בהזדמנות זו כדאי שאני אתן המון קרדיט לאייל שני, ששנים בישלתי את המתכונים שהוא פרסם בטור שהיה לו במוסף הארץ, ולמדתי ממנו הרבה על בישול, חומרי גלם, ואפילו איך לרשום מתכונים.
צ'ילי קון קרנה

מרק העוף
1 בצל גדול
3 גזרים בינוניים
1/4 שורש סלרי
1/2 שורש פטרוזיליה
1/2 זר פטרוזיליה
1/2 זר שמיר
2 קישואים
100 גרם דלעת
רבע עוף (שוק, ירך וכנף)
10 גרגירי פלפל שחור
כ-5 ליטר מים

מקלפים את כל הירקות, שוטפים את העוף והירוקים, מכניסים הכל שלם לסיר, מכסים במים, מרתיחים, מסירים קצף ומבשלים כשעה במצב של רתיחה מתונה.

ציר העוף
כשמתקרר, או אחרי יום-יומיים, מוציאים את העוף מהמרק, שופכים את המרק שנשאר דרך חיתול לקערה, סוחטים את הירקות למיצוי הנוזלים.
מכניסים למקרר, השומן מצטבר למעלה ומתקשה - מסירים אותו ומה שנשאר זה ציר עוף.

הצ'ילי קון קרנה
2 בצלים בינוניים

1 שורש שומר בינוני
1/4 שורש סלרי בינוני

1/2 שורש פטרוזיליה בינוני
2 גזרים בינוניים
1 פלפל ירוק חריף - ירוק בלבד, בלי גרעינים וקרום לבן
1 פלפל אדום יבש - בלי הגרעינים
1 גמבה אדומה, בלי הגרעינים והקרום הלבן
5-7 שיני שום קצוצות גס
1/4 כוס שמן זית


מקלפים את השורשים וקוצצים לקוביות קטנות. מהפלפלים מסירים גרעינים וקרום לבן וקוצצים אותם ואת השום גס.
מטגנים הכל בסיר או בווק גדול וכבד, על אש נמוכה (אבל שירחש), תוך ערבוב מזדמן, כ-20 דקות.
1/2 ק"ג שייטל, חתוך לקוביות קטנות (או כתף, או כל נתח אחר, עדיף בלי הרבה שומן)
הבשר של העוף מהמרק, קצוץ גס

אפשר גם נקניקיות, ולטעם מעושן אפשר להוסיף קבנוס או קוביות בייקון

מוסיפים את הבשר לסיר, עוברים ללהבה בינונית+ ומטגנים עד שמשחים מעט.


1 ק"ג עגבניות אדומות ובשלות (מהירקן או מהשוק, לא ירקרקות מהסופר) קצוצות לקוביות
1 חבילת רסק עגבניות אורגני
כ-1 ליטר ציר עוף

1 כוס שעועית לבנה יבשה ששרתה כ-24 שעות במים
1 כוס שעועית אדומה יבשה ששרתה כ-24 שעות במים
1 כוס גרגרי חומוס יבשים ששרו כ-24 שעות במים

מוסיפים את העגבניות, הרסק והציר, מערבבים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את השעועית והחומוס, מערבבים, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-120 מעלות צלזיוס.
מבשלים כ-3 שעות, בודקים מדי פעם ואם צריך מוסיפים ציר עוף מורתח (אפשר מים אם נגמר)

1/2 זר פטרוזיליה קצוץ דק

כשהשעועית והבשר התרככו מוציאים מהתנור, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, ממליחים ומערבבים.
מגישים עם זילוף שמן זית, ליד אורז לבן.

בתיאבון

אין תגובות: