יום שני, 28 בדצמבר 2009

קציצות

והנה מתכון לקציצות ברוטב, שכתבתי למשפחה של אשתי שביקשה שארשום.
את הקציצות אני מכין מראש ומקפיא בשכבות על צלחת.

אם רוצים לטגן את הקציצות, - כדאי להוסיף כמה שיני שום טריות מעוכות לתערובת.


הקציצות
~2 כרישה בינונית קצוצות דק, רק החלק הלבן + ירוק בהיר מאוד (לבחור כאלה עם הרבה לבן)
~2-3 בצלים מצריים בינוניים (בצל רגיל) - קצוץ דק
~1/4 פלפל ירוק חריף טרי, רק הירוק (לנקות קרום לבן וגרעינים), קצוץ דק
~3-4 שיני שום קצוצות גס
~1/2 שורש סלרי קטן, או 1 שורש פטרוזיליה קטן, או שניהם
, חתוכים לקוביות קטנטנות
~4-5 עלי מרווה (לא חובה - אפשר גם עלים אחרים ואז קוצצים דק ומוסיפים בסוף, לא לטיגון)
~1/4 כוס שמן (עדיף שמן זית)


מטגנים את הכל בשמן, טיגון ארוך על אש קטנה ככל שניתן (ושעדיין ירחש המחבת), תוך ערבוב מזדמן. כשמזהיב עמוקות מורידים מהאש.

~1 ק"ג בשר בקר טחון (לאחרונה אני עושה גם מבשר עוף מעורבב עם בקר)
~התערובת המטוגנת
~1-2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות
~1
תפו"א גדול מרוסק בפומפיה וסחוט היטב מנוזלים
~3-4 ביצים
~מלח לפי הטעם

מערבבים את הכל ביחד עד לאחידות.
עכשיו כשאני מבשל לילדה, ועושה לה הרבה קציצות ורוצה לצבוע קצת ולגוון, אני מוסיף עוד דברים - דלעת מגוררת, עלים קצוצים דק (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה או בזיליקום), פלפלים קלויים, ושאר ירקות.

הרוטב

~2 ק"ג עגבניות בשלות ויפות
~4-5 שיני שום פרוסות דק
~1/4 פלפל ירוק חריף פרוס דק
~מעט שמן (עדיף שמן זית)

מטגנים מעט את השום והפלפל, נזהרים שלא לחרוך את השום, מוסיפים את כל העגבניות באחת, על אש הכי גבוהה שיש מבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד לצמצום הרוטב וקבלת המרקם המתאים. מוסיפים מלח תוך טעימה.

ההרכבה
מנמיכים את האש מתחת לרוטב העגבניות.
בידיים רטובות צרים קציצות עגולות ומכניסים אותן לרוטב.
מבשלים עוד 20-30 דקות על שהקציצות מבושלות, תוך ניעור של הסיר, שלא יידבקו הקציצות, והפיכתן בעדינות פעם אחת (אם הן בולטות מעל הרוטב).

אין תגובות: