יום שישי, 22 בינואר 2010

חזה עוף ברוטב עגבניות


מתכון קל ומהיר להכנה, טעים מאוד, בעיקר כתלות באיכות ובטעם העגבניות בהן משתמשים. כדאי להגיש עם אורז לבן:


~ 1/2 קילו חזה עוף חתוך לשניצלים
~ 3-4 עגבניות בשלות
~ 15-20 עגבניות שרי תמר
~ 3-4 שיני שום
~ 1/2 פלפל ירוק חריף
- ירוק בלבד
~ 1/4 כוס שמן זית
~ מלח (עדיף מלח ים אטלנטי)


קוצצים את השום והפלפל לפרוסות.
חותכים את העגבניות לקוביות, ואת השרי לרבעים\שמיניות (אם רוצים ממש להשקיע אפשר לחלוט ולקלף אותן).
שוטפים את הנתחים ומייבשים היטב (אפשר לטבול בצלחת קמח ולנער היטב, עם היד, להשארת שכבה דקיקה).

מלהיטים את שמן הזית במחבת כבדה או ווק כבד, מוסיפים את העוף כשהשמן כמעט רותח, ומזהיבים על אש גבוהה ככל שניתן, בשכבה אחת (אם אין מקום עושים כמה סיבובים). המטרה היא רק לקבל הזהבה - לא לבשל, אח"כ נבשל ברוטב העגבניות.

לקראת סוף הטיגון מוסיפים את השום והפלפל ונותנים להם דקה שתיים, מחזירים את כל העוף למחבת ומוסיפים את העגבניות, כל הזמן על האש הכי גבוהה שאפשר. מערבבים הרבה בהתחלה, עד שהעגבניות הופכות לאמולסיה, לרוטב, וממשיכים על אש גבוהה עוד כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט. ממליחים.

2 comments:

adl אמר/ה...

נשמע מעניין. מהן סגולות מלח הים האטלנטי בהשוואה למלח רגיל?

זה שמבשל אמר/ה...

לא ממש בטוח למה, אבל הוא טעים יותר.

לפי אתרי אינטרנט שונים אוספים אותו בשיטות ידניות ולא מעבירים אותו תהליכי הלבנה וכל מיני אחרים, מה שמשאיר בו כל מיני מינרלים - מגנזיום, יוד, סידן, אשלגן, ברזל ועוד.

אפשר לקרוא עוד קצת כאן:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2824481,00.html

ובפורום כאן:
http://www.mathamim.co.il/forum/forum_posts.asp?TID=2649