יום שבת, 16 בינואר 2010

מרק שעועית

זו גרסא שלי ל"מרק פסוליה" שעובר במשפחה.

אולי זה המקום להודות לאמא שלי, שלמדתי ממנה המון על בישול, ואת המתכונים שלה אני מנסה לשחזר כבר שנים...

מרק שעועית

~ 1-1.5 כוס שעועית, מכל הסוגים (לבנה, ברבוניה ואדומה)

משרים בקערה עם הרבה מים 12-24 שעות.

~ חצי שורש סלרי
~ שורש פטרוזיליה

~ 2 בצלים בינוניים
~ 2 גזרים מתוקים

~ חצי שורש שומר
~ חצי שורש לפת

~ פלפל חריף, ירוק בלבד, בלי גרעינים וקרום לבן
~רבע כוס שמן

את הסלרי, הפטרוזיליה, הגזר והלפת אין צורך לקלף, רק לשטוף היטב. מהשומר מסירים את הגבעולים ואת השכבה החיצונית, את הבצל מקלפים כמובן.

קוצצים הכל לקוביות קטנות, או לחילופין, מגררים על פומפיה גסה, ומטגנים על אש קטנה ככל האפשר (ושעדיין ירחש), תוך ערבוב מזדמן, עד שמזהיב.

~ 5 ליטר מים
~ 300-400 גרם בשר פולי, או בשר אחר לבישול
~ השעועית המושרה
~ 1-2 עצמות עם מח עצם
~ 2-3 תפוחי אדמה קטנים
~ חצי בטטה קטנה
~ חבילת רסק עגבניות

את הבשר חותכים לקוביות קטנות.
את תפוה"א והבטטות קולפים וחותכים לקוביות.

מוסיפים הכל לסיר, מרתיחים על אש גבוהה ומסירים קצף בהתמדה.

מנמיכים לרתיחה מתונה ומבשלים עד שהשעועית והבשר התרככו (2-3 שעות).

~זר קטן של פטרוזיליה
~זר קטן של שמיר
~מלח (עדיף מלח ים אטלנטי)

קוצצים דק דק את הירוקים ומוסיפים אחרי שיורד מהאש.

מלח לפי הטעם כמובן
, להיזהר מהמלחת חסר - רוב האנשים לא מתקנים בעצמם בצלחת.

בהגשה בצלחת אפשר להוסיף לרענון משהו חריף - מעט סחוג, טבסקו,
או פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק.

אין תגובות: