יום שלישי, 25 במרץ 2014

מרק כרישה ותפוחי אדמה



מתכון למרק כרישה ותפוחי אדמה - אני לא בטוח לגבי כמויות, הצעתי מרק שמבוסס על כ-5 ליטר מים - מרק של סיר בינוני-גדול. נדמה לי שמספיק לכ-10-12 מנות. ניסיתי להעריך כמה תפו"א ידרשו על מנת להגיע לסמיכות נכונה, אבל אולי כדאי להיות עירני לנושא (אם זה נראה כמו המון נוזלים ומעט תפו"א, להוסיף). כל המרכיבים מסומנים עם טילדה (~) בתחילתם, מלבד אלה של הציר. גם בלי ציר המרק יצא מוצלח מאוד.



מרק כרישה ותפוחי אדמה:
~ 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
~ 2-3 כרישות גדולות עם הרבה לבן בשורש - החלק הלבן והירוק בהיר חתוכים לטבעות דקות (מהחלק הירוק אפשר להכין בצד ציר מהיר)
~ שורש שומר - החלק הפנימי הבהיר קצוץ דק (גם כאן אפשר להוסיף את העלים העציים החיצוניים ואת הגבעולים הירוקים לציר)
~ רבע שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
~ רבע שורש פטרוזיליה  קצוץ לקוביות קטנות
~ 1 ס"מ של פלפל ירוק חריף בלי הקרום הלבן, קצוץ לקוביות קטנות
~ 3 שיני שום קצוצות גס
~ שליש כוס שמן 

אם מכינים ציר כדאי להוסיף לו (מתחילים עם משהו כמו 7 ליטר מים, מסיימים עם כ-5) זר קטן של פטרוזיליה, זר קטן של שמיר (10-15 גבעולים), את הירוק של הכרישה והשומר, שני גזרים קלופים, בצל קלוף, כמה גרגרי פלפל שחור, קילוף של קליפת תפוז, עלה דפנה, ואפילו חתיכה קטנטנה של שורש ג'ינג'ר אם יש). לבשל ברתיחה עדינה כשעתיים.

להכניס את כל הרכיבים, לפי הסדר (מסיימים לקצוץ ומכניסים לסיר שכבר על האש), ולהכניס לסיר לטיגון-רחישה על אש בינונית תוך ערבוב מזדמן - 10-15 דקות ואף יותר. עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק.

~ כ-5 ליטרים מים (או ציר)
~ 3-4 תפוחי אדמה בינוניים
~ אם לא הכנו ציר אפשר להוסיף מעט פלפל שחור טחון טרי ואולי מעט מאוד קליפת תפוז מגוררת בפומפיה דקה.

מוסיפים את המים ותפוחי האדמה, מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה עד שעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
נותנים למרק להצטנן מעט (כ-10 דקות), וטוחנים היטב עם בלנדר מוט.
~ מיכל שמנת מתוקה להקצפה (38%)

מוסיפים את השמנת המתוקה, מדליקים שוב את האש ומביאים לרתיחה עדינה מאוד. מבשלים 5-10 דקות, מכבים את האש וממליחים.

~שמנת חמוצה "של פעם"
~חבילת עירית

קוצצים דק את העירית, מערבבים עם השמנת בתוך קערית הגשה. לכל קערת מרק צריך להוסיף כפית מהשמנת המתובלת.

אין תגובות: