יום שישי, 26 בפברואר 2010

מרק תפוחי אדמה מוקרם

מרק שהכנתי פעם מתוך מחדל (מיהרתי, והיו רק תפוחי אדמה בבית), והסתבר כהצלחה. לפעמים יוצא מצוין, לפעמים קצת פחות, אתמול הכנתי אותו עם כרובית והחלטתי שכנראה הסוד הוא בשמן הזית בו משתמשים. כמובן שהסוד האמיתי טמון ברוטב זרעי עגבניות המרענן. הכמויות כאן, כמו ברוב המתכונים, הן בשביל 6 סועדים, אני בד"כ מכין חצי מזה.


~2 בצלים בינוניים
~1/4 שורש סלרי בינוני
~5 כפות שמן זית מעולה

קוצצים לקוביות קטנות ומטגנים על אש בינונית עד שנהיה שקוף.

~5-6 תפו"א בינוניים

קוצצים לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מגבירים הלהבה ומוסיפים מים רותחים עד כיסוי + 2-3 סנטימטר

*בינתיים...

~ 3-4 עגבניות רגילות (10־15 שרי) מרוסקות (בפומפייה או בעזרת מקל־מרסק)
~טראגון (או עשב אחר מעניין - נניח בזיליקום, מרווה,ואפילו בצל ירוק או שום)
~קצת פלפל ירוק חריף
~2 כפות שמן זית
~מלח
קוצים דק את הפלפל והטראגון, מערבבים עם העגבניות והשמן וממליחים.

*חזרה למרק...

~מיכל שמנת מתוקה 38%
~פלפל שחור טחון טרי
~מלח

כשתפוחי האדמה רכים (כחצי שעת בישול), מורידים מהאש ומצננים קצת.
טוחנים את המרק, מוסיפים את השמנת, ממליחים ומפלפלים.

מחזירים לאש, מביאים לרתיחה מחדש, מבשלים 5-10 דקות ברתיחה עדינה.

מגישים בצלחת עם כף רוטב העגבניות, ואפשר גם קצת שמנת חמוצה שמנה.
בצד קערית עם מה שנשאר מהרוטב, לשימוש אישי של הסועדים.



אין תגובות: